Certificering

Vores udgangspunkt er, at man skal opbygge et system, der passer til virksomheden, og som hverken er større eller mere bøvlet end nødvendigt. Det skal give mening at følge systemet, og det skal helst også være en fordel.

De fleste, der opbygger systemer, går den modsatte vej: Systemet opbygges efter den relevante standard, derefter må virksomheden tilpasse sig. Det er vores erfaring, at det aldrig kommer til at virke godt, og at det næsten altid fører til, at systemet ikke rigtigt bruges i praksis.

ECOHouse hjælper med alle dele af processen. Vi skriver de dokumenter, der er brug for, vi laver aftaler med det certificerende organ, vi hjælper med at instruere og implementere, og ofte hjælper vi også efter certificeringen, når systemet skal bruges og holdes ved lige.

Også her kan det godt betale sig at se sig for rent prismæssigt. Vi har set eksempler på, at virksomheder er kommet til at betale i dyre domme for tomme skabeloner, de selv skulle udfylde, eller at de konsulentudarbejdede systemer er blevet så store og teoretiske, at virksomheden druknede i papir.

Vores råd er: Det kan godt være, at der er tale om standarder, og derfor kunne man jo forestille sig, at leverancerne også var rimeligt standardiserede – det gælder såvel opbygning af systemer som certificeringer. Men det er ikke tilfældet. Ydelser og priser varierer enormt. Det er absolut fornuftigt at tage flere tilbud hjem. Til gengæld kan det være svært at overskue, om tilbuddene indeholder det samme; derfor kan det også være svært at overskue, hvad man egentlig får for sine penge, og hvad man selv skal bidrage med.

Dansk